Börtönből nyert előválasztást a felesége meggyilkolásával gyanúsított férfi

A 40 éves libanoni Andrew Wilhoite 60 szavazatot kapott összesen 276 szavazatból kedden a republikánusok Clinton település tanácsának három pozíciójára – derült ki a Boone megyei választási eredményekből. Wilhoite-ot március végén tartóztatták le a 41 éves Elizabeth Wilhoite megölése miatt.

Az indianai rendőrség azt állítja, hogy Andrew Wilhoite egy beton virágcseréppel ütötte fejbe feleségét, aki az ütésbe belehalt. Ezután férje autóba tette, az otthonuktól néhány kilométerre lévő patakhoz hajtott, és ott dobta le a nő holttestét egy hídról. A rendőrség március 26-án találta meg a holttestet, részben a víz alá merülve. Azóta a Boone megyei börtönében tartják fogva.

Felesége válni akart

A bírósági feljegyzések szerint Elizabeth Wilhoite március 17-én adta be a válókeresetet 12 év házasság után. Eltűnését március 25-én jelentették be, miután nem jelentkezett munkába – írja a Guardian.

Andrew Wilhoite esküdtszéki tárgyalását augusztus 29-re tűzték ki. A település vezetőségének három tagja van, és csak hárman indultak a választáson. Ha a november 8-i választások előtt elítélik a bűncselekményért, automatikusan lekerül a szavazólapról. Egyetlen demokrata sem jelentkezett a testületbe.

A jogrendszerünk szerint minden ember ártatlan, amíg bűnössége be nem bizonyosodik

– mondta Brad King, az Indiana Választási Osztály társigazgatója.

Leave a Reply